Diepgaande en ingrijpende verandering door Covid-19

Antwerpen, 30 april 2020

Bij een diepgaande en ingrijpende situatie zoals Covid-19 kan je als bedrijf (ver)vallen in een andere bedrijfsidentiteit en bedrijfscultuur. Het is voor jou als eigenaar en bedrijf essentieel dat je het leert herkennen en hiermee leert omgaan, zodat je ook in deze veranderende situaties weloverwogen keuzes kunt maken die goed zijn voor je bedrijf. Ik zal je in deze blog de hoofdlijnen laten zien van het proces dat je als bedrijf zijnde kunt maken in tijden van diepgaande en ingrijpende veranderingen.

Bewustzijn van jouw bedrijfsidentiteit belangrijker dan ooit te voren

De eerste stap is dat je als eigenaar bewust bent welk cultuurtype je bedrijf in de kern hanteert. Wat de identiteit van je bedrijf werkelijk is. Menig ondernemer staat hier onvoldoende bij stil. Zeker vóór de gehele Covid-19 situatie, waarin de meeste eigenaren vooral heel hard vooruit holden. Menig ondernemer neemt voor lief dat zaken lopen zoals ze lopen, neemt beslissingen vanuit veelal onbewuste overtuigingen hierdoor is het moeilijk is om gerealiseerde output te wijzigen en werkelijke verandering door te voeren of verandering op te vangen. Hoe krijg je dan wél grip op jouw bedrijfsidentiteit en dus controle over verandering? Dat kan door jezelf de volgende drie vragen te stellen:

Wat is de bedrijfsidentiteit van mijn bedrijf?
Hoe leer ik als ondernemer het kern cultuurtype herkennen?
Hoe geef ik hier de juiste sturing aan?

Wat is onze kern bedrijfsidentiteit?

Als mede-eigenaresse van Enneagram Academie Antwerpen, werk ik volgens de methodiek van de negen verschillende bedrijfs- en subculturen in ondernemingen. Deze methode beschrijft een duidelijke kern bedrijfscultuur: dit is de essentie van jouw bedrijf. Namelijk de overtuigingen, gedragspatronen en omgangsvormen die zich in jouw bedrijf over langere periode hebben gevormd en welke als normaal worden beschouwd. In deze methodiek leer je snel herkennen wat de valkuilen of belemmerende patronen in je bedrijf zijn. Hierdoor kun je weer grip op je bedrijf terugpakken.

Je leert allereerst te definiëren welke kern cultuurtype in jouw bedrijf wordt gehanteerd. Dit geeft helder zicht op hoe beleid, keuzes en gedrag tot stand komen. Wanneer je daar als eigenaar zicht op hebt, geeft het jou de tool om vanuit een bewuste basis je bedrijf sturing te geven. De onderstaande afbeelding geeft een eerste blik op de verschillende bedrijfsculturen.

Heb jij je als ondernemer  jezelf al eens de volgende vragen gesteld: welke kern cultuur wordt gehanteerd binnen mijn bedrijf? Ben ik bewust over het feit dat alles wat gebeurt in mijn bedrijf te herleiden is naar deze diepgaande kern cultuur?

Hoe leer ik als ondernemer het kern cultuurtype herkennen?

Je zult terug moeten gaan naar de kern van het bedrijf. Jezelf weer verbinden met wie je als eigenaar werkelijk bent, waarom dit bedrijf bestaat en aandacht voor zinvol ondernemen hebben. Opnieuw verbinding maken met het veranderend consumentengedrag. Dit betekent dat je als bedrijf opnieuw moet opstarten, tot beweging moet komen en bewust zult moeten worden. Dit voor jezelf, je bedrijf en de maatschappij.

Als eigenaar is het belangrijk om jezelf bekend te maken met de verschillende cultuurtypen. Wanneer je meer zicht begint te krijgen op de verschillende cultuurtypen, ga je langzaam zicht krijgen op het kerntype van jouw bedrijf: de identiteit van het bedrijf.

Hoe geef ik hier de juiste sturing aan?

Inzicht in jouw bedrijfscultuur geeft een nieuwe mogelijkheid om terug naar de kern van jouw bedrijf te gaan en deze eigen bedrijfscultuur te omarmen met de bijkomende kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en groeimogelijkheden. Deze methodiek biedt structuur en overzicht op de wijze om het bedrijf opnieuw uit te vinden. Het bijstellen van je bedrijf vraagt mogelijk om een een ander soort leiderschap, andere werkvormen, andere systemen, nieuwe structuren, helderheid en andere normen en waarden, waaruit de volgende stappen voor het bedrijf ontstaan die weer nieuwe richtingen aangeven. In dit proces zullen er nieuwe mogelijkheden ontstaan om terug te gaan naar de echte kern van jouw bedrijf en daarmee naar jouw eigen bedrijfscultuur.

Ben jij klaar om terug naar de kern te gaan om tot wezenlijke verandering te komen?

Grijp de kans om in deze situatie terug te gaan naar jouw kern. Van jezelf als persoon en als eigenaar van jouw bedrijf, zodat je bewust wordt van je identiteit. Hierdoor kun je bewuste keuzes kunt maken en het bestaansrecht van je bedrijf ook in nieuwe tijden waarborgen. Het bedrijf sluit zo aan bij wie jij als eigenaar bent, maar ook waarvoor je  bedrijf staat, zodat jouw bedrijf werkelijke waarde kan toevoegen aan een maatschappij die op continu verandert.

Herken je jezelf hierin en wil je er meer over weten? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend  oriëntatie gesprek.

Carita Sutherland
+31 6 21199499
info@caritasutherland.com

Bron: Boek “Ken je bedrijf” van Carita Sutherland