IK GEEF JE EEN ANDER PERSPECTIEF

ONTDEK WAAR DE KANSEN EN ONTWIKKELINGEN LIGGEN MET JOUW ORGANISATIE

EN WIE JOUW POTENTIËLE KLANTEN ZIJN!

Klant identiteit
KLANTEN TYPEN – KLANTEN LEVENSSTIJLEN

Klant identiteit

De 9 verschillende klanten typen en hun levensstijlen

Het gedrag van de consument is aan het veranderen. Een nieuwe generatie, technologie, social media en maatschappelijke ontwikkelingen hebben voor verschillen in de markt gezorgd. Welke klant verschuivingen zijn er in jouw bedrijf, welke behoeften heeft de nieuwe klant, wie zijn jouw klanten nu en wat zijn hun levensstijlen binnen deze tijdgeest. Kijk verder dan de huidige markt en richt je op de nieuwe marktontwikkelingen. Weet jij hoe je de verschillende type klanten kunt bereiken met jouw bedrijf, hoe je daar op in te kunt spelen binnen het concept, het product, de beleving en communicatie. Hoe doe jij dat?

Hoe speel je precies in op de behoeftes van je klant? Wie zijn jouw klanten en wat zijn hun levensstijlen. Mijn zelf ontwikkelde methodiek van de 9 verschillende klantentypen met hun kenmerkende levensstijlen geeft antwoord wat deze 9 klantentypen nodig hebben en welke interactie, communicatie en contact belangrijk is om deze klant goed te kunnen doorgronden. Ken je klanten, houd rekening met ze en anticipeer daarop. Kijk met deze methodiek welke kansen en uitdagingen er zijn binnen jouw organisatie.

Ik zal je, middels een intensieve en vooral interactieve workshop, bij deze analyses ondersteunen. We kijken samen naar jouw huidige en naar je potentiële klanten, rekening houdend met de nieuwe trends die zich afspelen bij de huidige consument.

Dit kan worden toegepast in concept-, product-, beleving- en communicatie binnen bedrijven.

Optimaliseer mijn klant identiteit
BOEK + WORKSHOP

Ken je bedrijf & ken je klant

Op basis van mijn jarenlange ervaring en kennis heb ik onlangs een boek geschreven met de titel Ken je bedrijf & Ken je klant. Dit boek dient als basis voor een workshop die zich vooral richt op bedrijven en organisaties die het welzijn van hun klanten als prioriteit stellen.

Maak kennis met en analyseer de cultuur, de missie en visie van jouw bedrijf en ontdek hoe je deze kunt optimaliseren.

Meer informatie
HOE IK WERK

Workflow

ONTDEK WAAR DE KANSEN
EN ONTWIKKELINGEN LIGGEN
MET JOUW ORGANISATIE

EN WIE JOUW POTENTIËLE
KLANTEN ZIJN!

Neem contact op